Skulpie fees

22 september, 2006

Wat kids van de Rainbowschool 
Ik ben gister hard aan de gang gegaan met het dove meisje. (je ziet haar linksboven naast mij) Aangezien ik moeilijk met haar kan communiceren en ik nog geen gebarentaal kan of er materiaal van heb ben ik begonnen met rekenen. Ze kon nog helemaal niets dus ben ik begonnen met 1 t/m 5 Met vijf pinnetjes heb ik haar duidelijk gemaakt dat het hoeveelheden zijn die je ook op je vingers kunt tellen. Dit begreep ze goed. Toen ze het aantal pinnetjes kon overzetten naar hetzelfde aantal vinger ben ik begonnen met het schrijven van de bijpassende cijfers. Dus bij drie pinnetjes hoort het cijfer 3. Dit ging super goed!! Ze was zo trots op zich zelf dat ze getallen kon schrijven! Echt hartverwarmend was dat zo mooi!! Ik ben super trots op haar. Ik heb een werkblad voor haar gemaakt zodat ze de cijfers bij de aantallen kan automatiseren. Dit gaat super goed! We zijn ook met de kids naar de Kentucky Fried Chicken geweest. Helemaal geweldig vonden de kids dat. Achter op een truck werden we erheen gereden. Dus echt op zijn Afrikaans! Binnen een paar minuten hadden de meeste kids hun menu op, geweldig! De jongen die we gister in bad hadden gedaan, stonk vandaag weer onwijs. Wat was er aan de hand zijn ouders hadden een vuilniszak strak om zijn middel gebonden. Echt heel erg. Maar ja voor hier is dat heel normaal. Er is geen geld voor luiers of wat dan ook dus ja wat moet je anders…

Vandaag kwam de Burgemeester van J-Bay een boom planten bij het Carecentre. Wij moesten daar met de Rainbowkids bij zijn en een liedje zingen. Dit was onwijs grappig, omdat een van de kids onwijs bij de hand is. Hij liep dan ook meteen naar de Burgemeester om hem te knuffelen en hem vervolgens hard in zijn oor te schreeuwen. Vandaag ben ik ook verder gegaan met het dove meisje. Ze kan nu de cijfers 1 t/m 7 schrijven. Ook kan ze als je het cijfer 7 opschrijft het juiste aantal rondjes erbij tekenen. Ik ben zo trots op haar! En dat in twee keer een half uurtje! Het is toch ongelovelijk dat zij niet gewoon naar een doveschool kan om te leren. Want dat kan ze leren!!!! Ze kan alleen niet horen…

Als iemand materiaal voor mij heeft voor dove kids of gewoon simpele rekenboekjes? Dan kan ik deze hier heel goed gebruiken!

Ik ben hard bezig met het leren van Afrikaans zodat ik goed met iedereen hier kan communiceren. Het is een super coole taal! Dit weekend is het Skulpie Fees in J-bay. (Schelpenfeest) Er staan hier allemaal tenten over de straten heen en iedereen verkoopt vanalles. Er is muziek, lekker eten en… mooi golven. Het wordt een geweldig weekend!!!

Ek sal nie snel terug kom nie. 

Dikke kus!

Surfen