Bedankt!! & CONTACT GEGEVENS!

30 september, 2006

Lieve allemaal!!
Heel erg bedankt voor al jullie reacties! (ga vooral door :-)) Het doet me goed dat er zo veel mensen met mij mee leven en denken. Als jullie materiaal hebben waar jullie van denken dat ik het kan gebruiken, stuur het dan alsjeblieft naar me op!!!

Hier is het adres waar je het heen kan sturen!! (kaartjes zijn natuurlijk ook altijd welkom :-P)

Christy van Duijker
p/a Fam. Vos
17 Red Heart Crescent
Jeffrey’s Bay 6330
South Africa

Mijn mobiele nummer: 0720919917 (Vanuit NL: 0027720919917)

Holiday week 4 kids

28 september, 2006

 

Ik ben nu al bijna anderhalve week in J-Bay. Ik vind het geweldig!! Ik voel me hier zo op mijn plek!! Ik maak hier zo veel mee dat als ik hier achter de computer zit in een cafe niet eens meer alles kan opschrijven. Alles is hier anders in J-bay. Ik moet hier super vroeg op en dat is eerlijk gezegd nog wel even wennen. Als ik wakker word zie ik natuurlijk eerst mijn huisgenootjes. Super gezellige meiden! Ik heb het echt getroffen met ze. Als we hebben ontbeten pakken we onze mountainbikes en raisen we de berg af naar beneden. Dit is altijd een geweldig moment want dan zie je die SUPER mooie zeekust van J-Bay. Een heerlijk gevoel is dat. Beneden aan de berg staan dan drie andere nederlandse jongeren te wachten op hun fiets. Dan fietsen we met ze’n zessen richting de sloppenwijk. (we mogen nooit alleen door deze wijken fietsen of lopen) Door de sloppen wijken worden we altijd nageroepen door de locals. Er fietst hier bijna niemand. En dan is het helemaal bijzonder als er een stel blonde dames op fietsen komt aanzetten. Als we in het hulpcentrum aankomen dan beginnen we altijd met gebed en zingen we een lied met ze’n allen. Ook de werkers die in de sloppen werken doen enthousiast mee met het gebed. Super cool! Hierna gaat iedereen naar zijn eigen plekje.

 

Deze week is het vakantie voor alle kinderen. Dat betekent dat alle kids in de sloppen niks te doen hebben. Hier links boven zie je bijvoorbeeld een stel meiden dat maar aan de hekken bleven zeuren of ze alsjeblieft op ons plein mochten spelen. Ik vond het echt heel moeilijk want eigenlijk mag dit niet. Maar hoe stuur je die kinderen terug de straten op als jij een heel plein hebt compleet met speeltoestellen waar ze zich veilig kunnen vermaken. Johan Vos (van V4A) Kwam op dat moment en zag deze meiden en voor 1 keer mochten ze een uurtje bij ons spelen! Super cool! Als het gebouw af is kunnen er heel veel kids ontvangen worden. Maar dat is nu helaas nog niet te doen omdat het gebouw nog helemaal niet af is.

Deze week heb ik niet gewerkt bij de Rainbowschool. Ik zie er naar uit om maandag weer verder te gaan met Ellerise. (het dove meisje) Deze week hebben we een holiday program voor de aftercarekids en ons schooltje. Vandaag zijn we naar het strand geweest! Super leuk! Gewoon achter in de truck en rijden maar met je haar door de wind.

Er zijn deze week ook wat minder leuke dingen gebeurd. Een gezin met zieke ouders waar onze mensen dagelijks op bezoek gingen is uit elkaar gevallen. Vader en moeder hadden allebij aids en zijn zondag en dinsdag overleden. Daar breekt je hart toch van! Wat gaat er gebeuren met die kids…

Ik moet nu weg en hoop dit stukje zo snel mogelijk af te schrijven! X

 

Skulpie fees

22 september, 2006

Wat kids van de Rainbowschool 
Ik ben gister hard aan de gang gegaan met het dove meisje. (je ziet haar linksboven naast mij) Aangezien ik moeilijk met haar kan communiceren en ik nog geen gebarentaal kan of er materiaal van heb ben ik begonnen met rekenen. Ze kon nog helemaal niets dus ben ik begonnen met 1 t/m 5 Met vijf pinnetjes heb ik haar duidelijk gemaakt dat het hoeveelheden zijn die je ook op je vingers kunt tellen. Dit begreep ze goed. Toen ze het aantal pinnetjes kon overzetten naar hetzelfde aantal vinger ben ik begonnen met het schrijven van de bijpassende cijfers. Dus bij drie pinnetjes hoort het cijfer 3. Dit ging super goed!! Ze was zo trots op zich zelf dat ze getallen kon schrijven! Echt hartverwarmend was dat zo mooi!! Ik ben super trots op haar. Ik heb een werkblad voor haar gemaakt zodat ze de cijfers bij de aantallen kan automatiseren. Dit gaat super goed! We zijn ook met de kids naar de Kentucky Fried Chicken geweest. Helemaal geweldig vonden de kids dat. Achter op een truck werden we erheen gereden. Dus echt op zijn Afrikaans! Binnen een paar minuten hadden de meeste kids hun menu op, geweldig! De jongen die we gister in bad hadden gedaan, stonk vandaag weer onwijs. Wat was er aan de hand zijn ouders hadden een vuilniszak strak om zijn middel gebonden. Echt heel erg. Maar ja voor hier is dat heel normaal. Er is geen geld voor luiers of wat dan ook dus ja wat moet je anders…

Vandaag kwam de Burgemeester van J-Bay een boom planten bij het Carecentre. Wij moesten daar met de Rainbowkids bij zijn en een liedje zingen. Dit was onwijs grappig, omdat een van de kids onwijs bij de hand is. Hij liep dan ook meteen naar de Burgemeester om hem te knuffelen en hem vervolgens hard in zijn oor te schreeuwen. Vandaag ben ik ook verder gegaan met het dove meisje. Ze kan nu de cijfers 1 t/m 7 schrijven. Ook kan ze als je het cijfer 7 opschrijft het juiste aantal rondjes erbij tekenen. Ik ben zo trots op haar! En dat in twee keer een half uurtje! Het is toch ongelovelijk dat zij niet gewoon naar een doveschool kan om te leren. Want dat kan ze leren!!!! Ze kan alleen niet horen…

Als iemand materiaal voor mij heeft voor dove kids of gewoon simpele rekenboekjes? Dan kan ik deze hier heel goed gebruiken!

Ik ben hard bezig met het leren van Afrikaans zodat ik goed met iedereen hier kan communiceren. Het is een super coole taal! Dit weekend is het Skulpie Fees in J-bay. (Schelpenfeest) Er staan hier allemaal tenten over de straten heen en iedereen verkoopt vanalles. Er is muziek, lekker eten en… mooi golven. Het wordt een geweldig weekend!!!

Ek sal nie snel terug kom nie. 

Dikke kus!

Surfen

Heavy Day!

20 september, 2006

Vandaag was een zware maar ook goede dag. Ik heb gewerkt in de Rainbowschool samen met Inge. Ik heb een aantal filmpjes en foto’s van deze dag. Het verbaasde me nadat ik de kids wat heb geobserveerd , sommige naar mijn mening helemaal geen verstandelijke handicap hebben. Er zitten twee dove kids bij de groep waarbij er een naar mijn mening geestelijk gewoon gezond is. Dit meisje heeft nooit met gebaren leren praten, dus heeft haar eigen taaltje ontwikkelt met haar handen en een hoog piepgeluidje met haar stem. Wat zou het super cool zijn als ik haar zou kunnen helpen om zich te kunnen uiten met gebarentaal. Maar goed zo zijn er nog wel meer kids. Israel is een jongentje dat onwijs slim is maar door zijn gedragsproblemen niet op een “gewone” school kon. Op speciaal onderwijs werd ie gepest dus is ie als het ware op deze school “gemupt”. Verder was er een jongen die al maanden niet meer op school was geweest. Ze hebben hem thuis waarschijnlijk op bed gelegd voor al die maanden, waardoor hij nu helemaal niet meer kan lopen. Hij kan ook niet goed zeggen of hij naar de wc moet, dus had hij vandaag in zijn broek gepoept en geplast. Zijn teacher wou hem gewoon de hele dag in zijn eigen poep en pis laten zitten. Maar dat kon ik niet. Ik heb hem samen met Inge in bad gedaan. Wat een karwei was dat met ze’n tweetjes een 16 jarige jongen in bad tillen. Maar hij vond het heerlijk! Waarschijnlijk was dit voor het eerst in zijn leven dat ie in een bad ging. De coole foto’s en filmpje komen asap!!!

Vandaag ben ik ook voor het eerst wezen surfen. WOW wat een golven! Helaas was op de spot Kitchen windows een wedstrijd aan de gang. Daarom kon ik daar met rolf niet in. We zijn dus ergens anders geweest waar het een stuk minder was. Heerlijk om na alle ellende in de sloppenwijken even iets anders te doen en lekker te ontspannen.

Volgende Pagina »