Summer comes…

24 november, 2006

Zo… paps en mams zijn weer naar huis toe, en ik heb me weer volledig in het werk hier gestort. Op de rainbow is het nog steeds niet altijd even makkelijk, zeker niet nu mijn maatje Inge terug naar Holland vliegt. Gelukkig is er een andere Nederlandse die gaat meehelpen! Over een week is het hier zomer vakantie en hoeven de kids hier twee maanden niet naar school! Dat betekent niet dat ik op mijn kont zal zitten, want we gaan namelijk een Holidayprogram draaien in de sloppen, zodat de kids niet de hele dag hoeven rond te zwerven! Ook na de zomervakantie zal ik het super druk krijgen, want dan ga ik beginnen met mijn eigen “Special Class” binnen de Rainbow. Ik krijg dan een apart lokaal waar ik met 3 of 4 kinderen een programma ga draaien. Waaronder ook Elerise het dove meisje. Ik ben nu druk bezig om hiervoor materialen te verzamelen. Ook ben ik bezig met een groot pictogrammenbord. Zodat de kids en ook speciaal Elerise kan zien waar we mee bezig zijn.

Verder heb ik deze week iedere dag intensief cursus gehad over Hebrewen 6 over de foundations van het christendom. Dit was super interessant, maar ook super vermoeiend. Dit weekend ga ik dan ook echt even genieten van de zon en surfen!!!  

Vorige week ben ik met drie meiden en Murray een weekendje weggeweest. We zijn naar een klein dorpje geweest aan de boesmansrivier. Daar hebben we geslapen in een mooi huis van de zus van Murray en zijn we lichamelijk en geestelijk helemaal tot rust gekomen. Zie de foto’s!!!

Toen ik van de week in de sloppen stond is er een vrouw naar mij toegekomen die schreewde om hulp. Ze vertelde mij dat ze het zat was om alcohol te drinken, maar dat ze het toch maar bleef aannemen en drinken. Ik heb toen een goed gesprek met haar gehad en een paar andere meiden erbij geroepen om voor haar te bidden.

Bedankt voor de kaarten die ik heb gehad!! Echt super cool!  Ze hangen allemaal in mijn kamer voor mijn bed. Het doet me echt goed om te zien dat er mensen met me meeleven!

Bless ya’ll! 

 

Van een brug in de luch en weer terug

3 november, 2006

Na twee weken zoveel mogelijk gezien te hebben van Zuid Afrika, ben ik eindelijk weer terug In Jeffrey’s Bay. Ik heb enorm veel gezien! De Johannesburg, de hoofdstad Pretoria, wilde dieren, de tafelberg in kaapstad enz. Ook heb ik veel gedaan zoals, gamedrives door de bush tussen de wilde dieren, zitten op een rennende struisvogel, op 30 meter hoogte van boom naar boom roetsen (kabelbaan) en bungy jumpen van de hoogste brug ter wereld (216 m).

Helaas is mijn broer Rolf, die hier ook in de sloppen werkt (en woont), behoorlijk ziek geworden. Hij heeft hepatitis opgelopen en is behoorlijk ziek. Mijn ouders die hier nog een weekje zouden blijven hebben dan ook besloten om een tijd langer te blijven om voor Rolf te zorgen. Over twee weken is Rolf waarschijnlijk weer een heel stuk opgeknapt. Ik hoop echt dat jullie allemaal voor hem willen bidden!!!   

Verder ben ik weer begonnen bij de Rainbowschool. Deze eerste dag was het meteen een pittige, omdat de teacher er niet was. Zij was naar het ziekenhuis met een kind (Gerty) waar zij al jaren voor zorgt en tevens ook bij ons op de Rainbowschool zit. Vandaag (een dag later) is zij helaas overleden. Ik kreeg een brok in mijn en heb het er echt even moeilijk mee gehad, want ik had altijd een speciaal gevoel bij Gerty en probeerde haar altijd aan het lachen te maken. Ookal was Gerty altijd stil en minder aanwezig, ik ga haar missen!

Ik houd jullie op de hoogte!
God bless Ya’ll!