Gesëende Kersfees!

23 december, 2006

christykerstkaart_4web.jpg

Wham!!! Een holiday program!!!

6 december, 2006

Deze week is de eerste week van de zomervakantie. Ik weet dat het voor jullie dutchies gek klinkt want jullie zitten lekker in de kou te bibberen :-P. Afgelopen weken en dagen heb ik het niet altijd even makkelijk gehad. Ik vind het nog steeds erg moeilijk om samen te werken met de Afrikaanse teacher. Zij vertelde me doodleuk op de laatste schooldag dat Elerise (het dove meisje voor het laatst was. Erg moeilijk, want ik heb zo nauw met haar gewerkt en ben zo veel van haar gaan houden! Ze is dus aangenomen op een dovenschool en gaat daar als het goed is volgend jaar wonen en naar school. Misschien dat ik haar dan af en toe in de weekenden hier in de sloppen zie sloppen zie lopen.
Afgelopen vrijdag was het wereld Aids dag. Ook hier in de sloppen was er een lange dienst en een optocht door de sloppen naar de Rainbow school. Ik was natuurlijk van de partij, maar helaas was de opkomst teleurstellend. Van al die kerken hier zo in Jeffrey’s was er een enkeling. Rolf deed met YWAM een grappig toneelstukje, die ik overigens ook heb gefilmd. Ik probeer die zo snel mogelijk op de site te zetten. De optocht (tegen aids) was super leuk. Op zijn arfikaans liepen we ritmisch door de wijken en zagen we de mensen een voor een uit hun krotje komen om te kijken. Ook kwam ik hier Elerise tegen op straat die de rest van de optocht mijn hand heeft vastgehouden.

Deze zelfde dag heeft mijn huigenoot Anja te horen gehad dat haar vader ernstig ziek is en dat ze maar beter naar huis kan komen voor het te laat is. Zij vliegt dus woensdag terug naar Nederland. Erg moeilijk was het voor ons allemaal om haar te troosten, want wat moet je zeggen… Ik hoop dat jullie allemaal heel hard voor haar, haar vader en haar familie willen bidden!

 

Deze eerste vakantieweek ben ik hard bezig met het Holiday programma voor de straatkinderen. Anja had hier de leiding over dus was het wel even moeilijk om alles zonder haar te doen. Ook zijn er meer mensen die ons zouden helpen weggevallen. Dus vandaag heb ik samen met Willeke 85 kinderen opgevangen in het programma. ’s Ochtends 43 ’s middag 42. We wouden eigenlijk de tent sluiten met zoweinig mensen om te helpen. Maar we hebben gewoon heel het programma en de da in Gods handen gelegd. Zonder hem kunnen we helemaal niks. En tot mijn verbazing was het een wonderbaarlijk dag. Zoveel kinderen hebben we over God kunnen vertellen en zijn liefde laten zien. Zoveel kinderen zijn opgestaan van hun stoel en hebben ervoor gekozen voor God te leven. En zoveel kinderen hebben we lekker gezond eten kunnen geven. Geweldig!!! Ook hebben ze heerlijk geknutseld! ’s Middags moest ik in mijn eentje 24 kinderen begeleiden met twee verschillende knutsels in twee verschillende lokalen. Onmogelijk dacht ik maar met al mijn vertrouwen in God heeft God het zo mooi geleid!!! Geweldig!!! Ik ben nu echt aan het leren om afhankelijk te zijn van God en mijn zorgen maar in zijn handen te leggen.

Bless ya’ll