Beautiful colorful people

23 februari, 2007

Het is op dit moment super druk op het project!! Morgen is de opening van het gebouw en iedereen is druk bezig met de puntjes op de i aan het zetten!! Op de momenten dat ik even vrij ben probeer ik te helpen met verven enz. Het gebouw is echt super mooi geworden! Voor meer info hierover kijk op de V4All website. www.victory4all.com

Het is een drukke en zware week geweest. Ik kwam maandag binnen en hoorde dat een van onze kids van de after care was ontvoerd door haar vader. Hij dreigde haar mee te nemen naar de transkei. Dit is een groot gebied voorbij East London. Ik ben de hele dag doodsongerust geweest, maar gelukkig was Assisipho er in de middag weer. Haar moeder helpt ons altijd bij de after care en vertelde dat ze door letterlijk te vechten en aan haar kind te trekken haar dochter weer terug heeft. Verschrikkelijk! Je vader en moeder zouden maar elk aan een kant op hun hardst aan je staan trekken.

AssisiphoAssisipho  Julliet Julliet (Kroket :-P)

Julliet die door haar oma van school is gehaald komt niet meer terug. Ik had zo’n leuke band op gebouwd met haar, maar oma wil haar niet terug hebben op de Jeffery’s Bay school. Ze vindt de apartheid op de school te zwaar om mee om te gaan. Ik ben echt een beetje teleurgesteld, want ik heb zo mijn best gedaan voor Julliet en zo hard met haar gewerkt. Nu zit ze voor de derde keer in de zelfde groep op een Xosha school. Haar oma zorgt voor haar, maar is erg ziek en kan ieder moment overlijden. Wat moet er toch van haar terecht komen. Op de Jeffrey’s Bay school had ze echt een kleurrijke toekomst! Wel heeft dit mij geholpen te zien dat we alert moeten zijn op de apartheid die zich afspeelt in de school. We zijn er nu achter dat het zwaar is om een zwart kind te zijn op die school, ook al komen er steeds meer gekleurde kinderen op de school.

Aron zit bij mij in de klas op de Rainbow School. Zijn moeder heeft me gevraagd een plek voor hem te zoeken waar hij permanent kan blijven. Zijn vader wil hem niet meer en ze vind het te zwaar om voor hem te zorgen. Ik hoop echt dat jullie voor Aron willen bidden. Aron is blind en zit in een rolstoel. Zijn ouders willen hem niet meer en we proberen een plek voor hem te vinden maar dit is erg moeilijk! Ik weet zeker dat God een plekje voor hem heeft waar hij liefde en aandacht krijgt!

Wie wil mij sponsoren?

13 februari, 2007

Echt leuk om te horen dat mensen mij willen steunen! Dit is wat ik doe (filmpje).

postbank nummer: 7273750 (CE van Duijker)

Baie Dankie! Drukkie Christy

Het probleem met Julliet kroket

9 februari, 2007

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de vele kaarten die ik heb gehad! Echt super leuk! Mijn excuus dat ik zo lang geen nieuw stukje heb geschreven! Er gebeurd hier zoveel met mij, dat ik soms gewoon niet meer weet hoe ik alles in woorden kan beschrijven. Hopelijk maakt dit stukje inclusief beeldmateriaal alles goed.

Ik ben druk met een heleboel nieuwe dingen! Ik heb namelijk met Willeke een apart lokaal ingericht in het Carecentre waar ook de Rainbow school is. Deze ruimte gebruiken we om individuele aandacht aan de kids te geven, waar ieder kind behoefte aan heeft. Ook proberen we er uit te zoeken wat de beste plek voor een kind is, zodat we er zoveel mogelijk uit kunnen halen. In dit lokaal hebben we een snoezelhok ingericht waar een aantal kids tot rust kunnen komen en waar verschillende zintuigen worden geprikkelt.
Ook hebben we het lokaal ingericht als RT-ruimte. We zijn bezig om Bradley en Israel naar the Jeffrey’s Bay Primary school te krijgen, en proberen ondertussen hun spelling en wiskunde omhoog te krikken.
Hier heb ik een filmpje van ons lokaal met snoezelhoek en RT-gedeelte.

Ook ben ik druk bezig met het contact onderhouden met ouders en leerkrachten van de gesponsorde kids. We proberen alle kids goed in de gaten te houden door het bezoeken van ouders, teachers en natuurlijk door de aftercare. Op de aftercare maken we samen met de kids huiswerk en houden we in de gaten of alles nog goed gaat. Dit is echt super leuk!!Vooral als je dan hoort hoe blij de leerkrachten zijn dat we huiswerk met ze maken. Thuis, in een krotje, is dit vaak onmogelijk. Julliet is ook een van de gesponsorde kids. Echt een super leuke, gezellige meid. Ze is dit jaar naar groep 3 gegaan van de J-Bay school waren zooooo trots op haar! Nu heeft haar moeder haar zonder het te zeggen van deze school afgehaald, terwijl dit juist haar kans was voor een goede toekomst! Dat is echt zo frustrerend! Zo lopen dingen hier niet altijd even soepel, maar God blijft ons op zoveel manieren zegenen!
 
We willen over een aantal weken op de woensdagmiddag een meidenclub gaan organiseren. Er zal dan een vaste groep meiden komen uit de sloppen tussen de 9 en 6jaar. We willen deze meiden leren kennen en ze een programma aanbieden. In dit programma willen we ze leren hoe waardevol ze zijn, omdat ze als evenbeeld van God zijn geschapen. We zullen een luisterend oor zijn, maar ook allemaal leuke meiden dingen met ze gaan doen en hopen een verschil te kunnen maken in de levens van deze meiden! 

Jan en Maaike, onwijs bedankt voor de doos met nieuwe spullen voor de kids! Alls wat er in zit is perfect en kunnen we zo goed gebruiken! Hier een filmpje ervan!!

Bless ya’ll, Christy.