Heartbeat 4 girls!

20 maart, 2007

Hè hè, eindelijk weer even tijd om een stukje te schrijven om jullie allemaal op de hoogte te stellen van wat er hier allemaal gebeurd. Er gebeurd hier zo veel en het is hier zo druk, dat ik vaak niet eens weet waar ik moet beginnen met schrijven. Ik begin dus maar gewoon hier…

Ik heb de laatste paar weken super veel gewerkt! Zaterdag 24 en zondag 25 februari was de opening van ons gebouw. Dit was een super grote happening met bands die buiten optraden en eten en drinken wat voor alle mensen uit de sloppen gemaakt moest worden. Ik heb dus twee dagen als een gek limonade geschonken voor alle kids die dorstig waren. Het was super! Maar dood vermoeiend, vooral als je de volgende maandag ochtend gewoon weer door moet. 12 Dagen ben ik in de weer geweest, maar ben nu weer bijgekomen. Ik ben echt zo aan het genieten nu van de relaties die ik hier heb opgebouwd met de kids, maar vooral ook met de lokale bevolking. Wat een voorrecht dat ik hier mag zijn!

 Opening gebouw V4All
(ik aan de limonadeschenk)

Een week geleden is het hier heel erg gaan regenen. Zo hard dat er rivieren over de wegen ontstonden. Ik werd op maandag avond gebeld door Sbu. Hij woont in het gebouw en past erop. Hij belde dat onze klasjes onderwaren gelopen. Het was behoorlijk koud maar heb maar gewoon mijn korte broek en hemd aangedaan. Nat zou ik toch wel worden. Er stond een hele laag water in de klasjes en we zijn hard aan het werk gegaan om al het water naar buiten te hozen. Ik kon eigenlijk alleen maar denken aan hoeveel geluk ik heb om in een stevig huis te wonen. Ik zag mensen zeiknat door de sloppen lopen. Veel krotjes waren ondergelopen! Je moet het je eens voorstellen… alles nat!!!! Je bed, je kleren ….

  De meidenclub poster

Samen heb ik met 3 andere meiden een programma in elkaar gezet voor meiden tussen de 10 en 16 jaar oud. Het is een soort meidenclub waar een vaste groep meiden op woensdag middag bij elkaar komen. Hier zie je de poster/uitnodiging die ik heb gemaakt. Je vraagt je misschien af hoe we aan de meiden zijn gekomen…
We hadden plek voor maximaal 30 meiden die na het programma uit elkaar gaan in twee smallgroups van 15 meiden. We zijn een dag voor het begon de sloppen in gelopen. Ik ben gewoon op meiden afgestapt die ik op straat zag lopen en heb ze gewoon uitgenodigd. Ook zijn we langs meidengereden die we al konden en hebben via deze meiden weer andere meiden kunnen uitnodigen. Het bijzondere is dat we niet precies wisten hoeveel meiden we uit hadden genodigd en hoeveel daarvan zouden komen. Maar er zijn er dus precies 30 gekomen! Super cool! Dat we dit voor God mogen doen! En het zijn allemaal super mooie meiden, maar het is ook een enorme uitdaging. Deze meiden hebben al zoveel meegemaakt! We willen echt diep met deze meiden gaan door verschillende thema’s rond om het bijbelboek Esther. We hopen echt relaties met ze op te bouwen en ze te helpen waar nodig. Ook willen we ze leren over Het Woord van God! Meer over de heartbeatclub… Als ik terug ben vanuit Nederland!

O ja er zijn nieuwe foto’s!

Drukkie Christy