Gospel Music Festival

30 juli, 2007

Afgelopen zondag heeft het Gospel Muzis Festifal plaatsgevonden in ons gebouw. Ik zelf heb ook geholpen met het organiseren. Het was super leuk en druk!!! Het gebouw zat stampvol. Met honderden mensen in de zaal hing er een leuk sfeer. De blanke de kleurlingen en de zwarte door elkaar! Super! Veel koren van de lokalen scholen en dansgroepen traden ook. Ook hadden we iets ingestudeerd met onze meidengroep om te laten zien waar we mee bezig zijn.

Newest HolidayProgram Movie!

23 juli, 2007

Het vakantie programma is voorbij en de rust is weer een beetje terug gekeerd. Daarvoor in de plaats zijn wel twee groepen van ongeveer 20 Nederlanders gekomen op werkvakantie. Ik zit met mijn hoofd nog heel ergens anders maar het is super gezellig. Ik ben vandaag weer begonnen met RT geven in de Rainbowschool. Ik voel me nu echt een beetje schuldig dat ik het zo lang zo druk heb gehad en hun misschien een beetje heb verwaarloosd. Maar dat ga ik nu zeker goedmaken. Vandaag ben ik ook even op huisbezoek geweest bij Boeta. Een klein jongentje van 5 die doodziek het Holiday Program inliep. Nadat we hem gezien hadden zijn we met hem naar de clinic geweest die meteen een ambulance lieten komen om hem naar het ziekenhuis te brengen. Wat een geluk dat we hem daar zo hadden gevonden, anders had het wel heel anders kunnen aflopen. Het bleek dat hij aids heeft en astma. We zijn zo in contact gekomen met zijn familie die we nu regelmatig bezoeken. Een erg triest gebeuren allemaal. Boeta woont bij zijn oma in een klein huisje want zijn vader en moeder zijn dit jaar allebei overleden aan aids. Oma zorgt hier ook voor Euginia (10) nog een kleinkind waarvan moeder ook is overleden aan aids en vader die spoorloos is. Er woont ook nog een dochter van Oma in huis van 20 met een baby waar Euginia de hele dag voor zorgt. Als ik oud ben hoop ik lekker rust te hebben en van mijn pensioen te genieten. Hier zijn de oma’s echte bikkels! Werken 5 dagen per week en zijn voor de tweede keer weer helemaal overnieuw ouder (en vaak voor zieke kinderen). Wat een leven… Het doet me pijn om te zien dat zo een lieve oude vrouw zo hard moet werken voor maar een klein beetje geld zodat ze kan zorgen voor haar kleinkinderen waar ze zoooooo gek op is. Maar het bemoedigt me zo dat zij zo vrolijk, blij en dankbaar is voor wat God haar geeft!

Bekijk hier het filmpje voor Erwin en Marijke die op 13 juli zijn getrouwd!
Bekijk hier het filmpje voor Willeke die pas is vertrokken terug naar Nederland.

Eerste week Holiday program! 170 kids!

6 juli, 2007

De eerste week van het holiday programma zit er op!!!!! En wat een week was het!! Ikheb er geen woorden voor!!! Ongelooflijk was het! Iedere dag waren er rond de 170 kids. (precies het maximaal aantal kids wat we aankunnen!) Helemaal uit ons dak zijn we gegaan met games, worship, toneelstukken, verhalen en knutsels! Ook hebben we alle kids iedere dag een gezonde boterham kunnen geven met drinken en aan het einde wat lekkers! Als ik terug denk aan deze week word ik helemaal druk! Super was het gewoon! Ik begrijp niet hoe we met 8-10 volwassenen 170 kids hebben kunnen vermaken met een super leuk programma! Ik merkte elke dag weer hoe God dit programma zegent als je het gewoon aan hem overgeeft! Als ik langs wat krotjes ga zie ik de crafts hangen met Jesus loves Me! waar de kids zo trots op zijn! Super cool!!!!! Ik kan niet wachten tot de tweede week! Meer info komt snel!!!!!